Skip to content
, ,

Zo kan je zelf tegellaminaat leggen

Als je op zoek bent naar een betaalbare, esthetische manier om je vloer te renoveren, dan is tegel laminaat misschien wel iets voor jou. Tegel laminaat is een relatief nieuw product dat veel voordelen biedt vergeleken met echt tegelwerk. Het is duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en heeft een authentieke, realistische look die je zou verwachten bij echt tegelwerk. In deze blogpost zullen we je meer vertellen over wat tegel laminaat is, de voordelen van het kiezen ervan, waarom je er voor zou kunnen kiezen, hoe je tegel laminaat kunt leggen en waar je tegel laminaat kan kopen.

Hoe leg je tegellaminaat?

Volg onderstaande stappen voor het leggen van tegellaminaat:

  1. Bereid de ondergrond voor. Verwijder eventuele bestaande vloeren en zorg ervoor dat de ondergrond vlak, schoon, droog en stofvrij is.
  2. Leg een waterdicht laagje aan als je niet zeker weet of er vocht in de ondergrond aanwezig is.
  3. Leg het laminaat voor het leggen, zodat je een idee hebt van de hoeveelheid en de indeling.
  4. Breng een laag lijm aan op de ondergrond en laat deze drogen.
  5. Begin met het leggen van de tegels in de hoek van de kamer, werkend vanuit het midden en naar buiten toe.Gebruik een rubber hamer om de tegels goed aan te drukken.
  6. Gebruik lijm om de tegels aan elkaar te lijmen.
  7. Laat de lijm drogen.
  8. Voeg de randen toe.
  9. Maak de tegels schoon en polijst ze.
  10. Geniet van je nieuwe vloer!

Waar kan ik tegellaminaat kopen?

Als je op zoek bent naar tegellaminaat, dan zit je goed bij Afium. Bij Afium vind je een ruim assortiment aan laminaat dat geschikt is voor je tegels. Of je nu op zoek bent naar een laminaat dat mooi aansluit bij jouw stijl of je zoekt naar een laminaat dat geschikt is voor intensief gebruik, bij Afium vind je het allemaal.