Skip to content
, , , ,

De voordelen van beton ciré in de badkamer: waarom het een goede keuze is

Beton cire, ook wel bekend als gewaxte beton, is een populaire keuze voor badkamers vanwege zijn esthetische en praktische voordelen. In deze blog bespreken we de voordelen van beton ciré in de badkamer.

Waterafstotend

Beton cire is waterafstotend vanwege de manier waarop het gemaakt wordt. Tijdens het productieproces wordt een wasachtige coating aangebracht op het oppervlak van het beton, waardoor het water niet in staat is om in het beton te trekken. Dit betekent dat er geen vochtproblemen optreden, zoals schimmel- of waterschade.

Het waterafstotende vermogen van beton cire is ook verder versterkt door de afwerking van de waslaag. De waslaag is resistent tegen vocht, waardoor er geen kans is op afbladderende of uitgebloeide oppervlakken. Dit maakt beton cire een goede keuze voor badkamers, waar vocht een constant probleem is. Beton cire is daarnaast ook resistent tegen zuren en chemicaliën, zodat je zonder problemen gebruik kan maken van zeep en shampoo.

Het is wel belangrijk om op te merken dat beton cire nog steeds gevoelig is voor vlekken. Vlekken van olie, dranken en andere stoffen kunnen het oppervlak van beton cire bevlekken en moeten direct worden verwijderd. Ook is periodiek onderhoud nodig om de waterafstotendheid en esthetische uitstraling van beton cire te behouden.

Hygiënisch

Beton ciré is een hygiënische keuze voor badkamers vanwege zijn eigenschappen die het gemakkelijk schoon te maken maken. Doordat het oppervlak van beton ciré niet poreus is, kan vuil en vocht niet in de structuur van het beton trekken. Dit betekent dat het oppervlak gemakkelijk schoongemaakt kan worden met een vochtige doek of een milde reinigingsoplossing.

Beton ciré kan ook worden gedesinfecteerd, wat het een goede keuze maakt voor badkamers waar hygiëne van groot belang is. Gebruik hiervoor een geschikte desinfecterende oplossing die veilig is voor gewaxte beton.

Beton ciré is ook resistent tegen schimmel, wat een ander voordeel is voor badkamers. Schimmel kan groeien in poreuze oppervlakken, maar omdat beton ciré niet poreus is, is de kans op groei van schimmel klein.

Duurzaam

Beton ciré is een duurzame en milieuvriendelijke manier om uw badkamer te renoveren. Het is gemaakt van natuurlijke materialen zoals cement, zand en pigmenten, waardoor het een milieuvriendelijke optie is. Het is ook duurzaam omdat het een lange levensduur heeft en gemakkelijk schoon te maken is. Het is ook bestand tegen vocht en schimmel. Beton ciré is ook een goede keuze als je op zoek bent naar een duurzame optie voor je badkamer, omdat het niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook lange tijd meegaat. Het is ook een goede optie als je op zoek bent naar een duurzaam en betaalbaar alternatief voor andere badkamerrenovatieopties.

Aanpasbaar

Beton ciré is een veelzijdig materiaal dat zich aanpast aan bijna elke badkamer. Het kan worden gebruikt om de muren en vloeren van de badkamer te bedekken, maar het is ook een geweldige manier om een badkamer een unieke look te geven. Beton ciré kan worden gebruikt om accenten toe te voegen aan de badkamer zoals een ingebouwde wastafel of een decoratieve muur. Het kan ook worden gebruikt om de badkamer een luxueuze uitstraling te geven. Het materiaal is gemakkelijk aan te passen aan verschillende stijlen, waardoor het een goede optie is voor zowel moderne als traditionele badkamers. Beton ciré is ook een duurzame optie, waardoor het een goede investering is voor elke badkamer.

Esthetisch aantrekkelijk

Beton ciré is ook een esthetisch aantrekkelijke optie voor badkamers. Het is een glad, glanzend oppervlak dat een luxe uitstraling heeft. Het is een veelzijdig materiaal dat in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar is, waardoor het een unieke look kan geven aan elke badkamer. Het is ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, waardoor het een populaire optie is voor badkamers. Het is ook waterbestendig, waardoor het een veilige optie is voor vochtige ruimtes. Beton ciré is een geweldige manier om een badkamer een luxe uitstraling te geven, terwijl het ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk is.

Zelf aan de slag met beton ciré

Ga je zelf aan de slag met beton ciré in de badkamer en weet je niet waar je moet beginnen? Bestel alles wat je nodig hebt via Beton Ciré Unique. Ook vind je hier fantastische video’s waarmee je zelf beton ciré aan kan leren brengen.